Професионално решение за LED осветлување - HUAYI осветлување
Јазик

Одбројувањето до Азиските игри во Хангжу, Huayi Lighting сјае во третата сала на Азиските игри на Олимпискиот спортски центар Хангжу!

2023/08/03

Хуаји Лајтинг блеска во третата сала на Азиските игри на Олимпискиот спортски центар Хангжу. Со светлината на професионализмот, уметноста, интелигенцијата, здравјето и технологијата, ја расцутува илјадагодишната песна на Хангжу и ја раскажува приказната за Азиските игри во Кина.

Испратете го вашето барање

Плимата во Кјанџијанг расте, Азиските игри цветаат

Во септември годинава наскоро ќе стартуваат 19. Азиски игри „Хангжу“

Huayi Lighting сјае во третата сала на Азиските игри на Олимпискиот спортски центар Хангжу

Со светлината на професионализмот, уметноста, интелигенцијата, здравјето и технологијата

Процветана милениумска песна Јун во Хангжу, раскажувајќи ја приказната за азиските игри во Кина

Олимписки спортски центар Хангжу Сала III на Азиските игри (главна гимназија и базен)


Олимпискиот спортски центар Хангжу Сала III на Азиските игри, со вкупна градежна површина од 582.000 метри квадратни, е составена од главната гимназија, базен и сеопфатна сала за обука. Во моментов, најголемата нелинеарна форма на светот на врската помеѓу два павилјони и „големиот и малиот лотос“ недалеку се надополнуваат еден со друг и заедно ја формираат идната градска знаменитост на Хангжу.

Тогаш во двојната сала „Хуа Батерфлај“ ќе се одржуваат натпревари во кошарка, пливање, нуркање и синхронизирано пливање и други натпревари, а ќе се одредат 53 златни медали, што е местото каде што се одржуваат Азиските игри, каде што има најмногу златни медали. Huayi Lighting обезбедува професионални решенија за осветлување на надворешниот пејзаж за третото место на Азиските игри, пишува романсата во кинески стил на „Galaxy Phantom“, интегрира технологија за паметно осветлување и ја демонстрира врвната фузија на „култура + технологија + спорт“.

Како град домаќин на овие Азиски игри, Хангжу има уникатен урбан шарм, каде што овде се спојуваат силното наследство на Џијангнан и врвната технологија на современите трендови. Затоа, Азискиот организациски комитет на Хангжу се надева дека Хуаји може да го разубави дизајнот на местото од осветлувањето и да ја раскаже приказната за Хангжу.

Вложувајќи максимални напори да го изгради проектот за бутик на Азиските игри во Хангжу, Хуаји го презеде надворешното осветлување на пејзажот на подрумот и првите катови од главната гимназија и базенот. Бидејќи градежните цртежи беа издадени порано за овој проект, некои цртежи бараа секундарно продлабочување на дизајнот на осветлувањето, така што локацијата требаше да го продлабочи дизајнот, да ја потврди шемата и да ја изврши изградбата и инсталацијата во исто време, што поставува големи барања за сеопфатните технички можности на Huayi Lighting Engineering.

Тимот на Huayi спроведе длабински заеднички преглед на цртежите за изградба на проектот, одржа специјален состанок за недостатоците на дизајнот на осветлување во цртежите, технологијата на градба и тешкотијата на изградбата и предложи изводлив план за оптимизација. Соочен со предизвици како што се продлабочување, потврда, изградба и вкрстено работење, тимот на Huayi организираше работна сила и материјални ресурси за краток временски период за да го испорача проектот со висок квалитет, демонстрирајќи способности за брз одговор и силна инженерска сила.

Според дизајнот на изгледот на третиот павилјон на Азиските игри и карактеристиките на околината, Хуаји се фокусираше на подобрување на осветлувањето на ноќните сцени на околниот пејзаж. Меѓу нив, Хуаји ги нареди подводните светла на базенот на главниот влез на локацијата, прекршувајќи ја светлината за да го разубави двослојниот сребрено-бел метален ѕид завеса на надворешната фасада; заедно со вертикално распоредените светла од оградата на Главните скали на влезот на север и југ, изгледаат како ѕвезди кои се спојуваат кон местото на одржување кога се гледа од голема надморска височина.

Покрај тоа, преку позеленување и осветлување, осветлување на платформата за настани и осветлување на патеките надвор од местото на одржување, Huayi ја зголемува експресивноста на придружните објекти на местото навечер и го подобрува целокупниот пејзажен ефект на третото место на Азиските игри ноќе. Под зрачењето на светлата, главната гимназија и базенот се како пеперутки со крилја, кои пливаат во длабокиот Млечен Пат, живописно толкувајќи ја културната тема на Хангжу за „вртење пеперутки“.

Местата се огромни по големина, со различни функции и сложена опрема. За време на настанот има голем проток на луѓе. Со цел да се обезбеди стабилност на Азиските игри, Хуаји активно одговори на концептот „зелен, паметен, штедлив , и цивилизирано" во Азиските игри во Хангжу. Шемата за улично осветлување и надградбата и трансформацијата на системот за интелигентна контрола на осветлувањето ќе овозможат осветлувањето да игра поважна улога во обезбедувањето висококвалитетни јавни услуги, намалувањето на трошоците и постигнувањето одржлив развој.

Huayi ја надгради LED шемата на оригиналните традиционални светла за дрвја и тревници со извор на светлина. Надградените светла за дрво и тревнички светла имаат висока прозрачна ефикасност, мала потрошувачка на енергија и долг работен век. Во исто време, Huayi усвои паметно решение за улично осветлување за градинарски светла и го надгради целокупниот интелигентен систем за контрола на осветлувањето, поврзан со сеопфатната платформа за управување со работење и одржување на IBMS и ја мери и следеше потрошувачката на енергија на секоја зграда во реално време.

IBMS интегрирана платформа за управување со работење и одржување за третиот павилјон на Азиските игри

Во иднина, системот за осветлување од поплави за ноќна сцена ќе постави четири режими: работни денови, фестивали, натпревари и заштеда на енергија според различни фестивали, сезони и потреби за урбано осветлување, помагајќи да се подобри функционирањето и нивото на управување со заштеда на енергија на Олимписки спортски центар Хангжу.


Од Олимпијадата во Пекинг до Зимските олимписки игри во Пекинг

Од Азиските игри во Гуангжу до Азиските игри во Хангжу

Huayi Lighting секогаш ги придружува кинеските спортови до крај

Huayi Lighting, ќе се сретнеме на Азиските игри во Хангжу 2023 година

Светот нека биде сведок на нашиот сјај

Изберете друг јазик
Тековен јазик:Македонски

Испратете го вашето барање