Професионално решение за LED осветлување - HUAYI осветлување
Јазик

Сјајниот меѓународен конференциски центар Гуангжу Бајун, каков проект за осветлување создаде Huayi Engineering за Меѓународната сала

2023/02/09
Испратете го вашето барање

На 28 јануари 2023 година, одржана од Комитетот на партијата на провинцијата Гуангдонг и провинциската влада „Провинциска конференција за висококвалитетен развој“ во Успешно се одржа меѓународната сала на Меѓународниот конференциски центар Гуангжу Баијун. Huayi Engineering ја осветли „висококвалитетната премиера“ на меѓународната сала со „висококвалитетни решенија за осветлување“, помагајќи ѝ на провинцијата Гуангдонг да го одржи првиот состанок за владини работи на провинциско ниво во 2023 година .


 


▲ Конференција за висококвалитетен развој на провинцијата Гуангдонг, Southern+Picture


Меѓународната сала припаѓа на проектот Фаза II на меѓународниот конференциски центар Гуангжу Баијун.Архитектонскиот дизајн доаѓа од Хе Џингтанг, „таткото на кинескиот павилјон“ , интегрирајќи ги високите функции за конференции, изложби и банкет , со вкупна градежна површина од околу 137.000 метри квадратни. На состанокот успешно беа примени претставници од владини агенции и 500 претпријатија, со вкупно повеќе од 1.200 луѓе.Тоа е најголемиот состанок одржан во провинцијата Гуангдонг во последните години.


▲ Меѓународен конференциски центар Гуангжу Бајун· Меѓународна сала

 

Откако успешно ја опслужи првата фаза од проектот во 2007 година, Huayi Engineering повторно се здружи со меѓународниот конференциски центар Гуангжу Баијун за да обезбеди инженерски услуги за осветлување за Меѓународната сала.Проектот го опфаќа главното место на одржување, повеќе функционални сали и јавните простори. Новокомплетираната Меѓународна сала ќе биде комбинирана со првата фаза од конференцискиот центар за да формира конференциски комплекс од светска класа со вкупна површина од повеќе од 400.000 квадратни метри.

 

 

 

Huayi Engineering, високо во согласност со Меѓународната сала Дизајнерскиот концепт на „Облаци и планини“ и Дизајнерската тема на „Кантонски ритам и Тианхе“ , за групната фото сала и сала за состаноци на првиот кат, како и за главната конференциска сала и за ВИП приемната сала на третиот кат, соодветно се создадени големи украсни плафонски светла со уникатни културни карактеристики за органски комбинирање на функциите на состаноци со уметничката визија.


▲ Групна фото сала за меѓународна сала Гуангжу Бајун

 

Групната фото сала е прекрасна под позадината на џиновската централна таванска светлина. Huayi Engineering користи портокалово, жолто и бело текстурирано уметничко композитно стакло за да ја опише структурата и деталите на телото на светилката во облик на грб; голема површина од висококвалитетен кристал е закачена во средината за да се создаде чиста кристална површина, која се репродуцира со комбинација на материјал и дизајн.Концептот на уметнички дизајн на „сложување сценографија од облаци и планини“ е во склад со величественоста на меѓународниот аудиториум.

 

▲ Меѓународна сала Гуангжу Баијун · Приемна соба

 

Салата за состаноци, ВИП просторијата за прием и централното куполно светло на главното место на третиот кат, исто така, ја прифаќаат истата серија на дизајнерски јазик и шеми за продлабочување, кои се елегантни и воздржани, повторувајќи го карактеристичниот концепт на „добредојде, учтивост и капацитет “ на Меѓународната сала. Покрај тоа, поради доверливоста на проектот, чекаат да процветаат повеќе прекрасни уметнички светла во основните области.

 

Целата светилка е преголема по големина, необична по дизајн, сложена во дизајнот, тешка во инсталацијата и има многу операции на вкрстена конструкција, кои донесоа многу предизвици на овој проект. Првото шоу го започна важен провинциски состанок.Хуаји инженеринг одржа неколку специјални состаноци со сопственикот, општите единици за проектирање и надзор на договорите и се стремеше да ја промовира изградбата на проекти за осветлување на сеопфатен начин.


 

▲Сопственикот, општиот проект за договори и единицата за надзор разговараа за планот со Хуаји

 

Меѓу нив, најголемата централна купола светлина во трикатното главно место има големина од повеќе од 450 кубни метри и нето тежина од повеќе од 23 тони, што носи големи предизвици за производство и инсталација.

 

▲Изградба на лице место од тимот на Huayi Lighting

Врз основа на обезбедување на реализација на барањата за ефект на дизајнерската единица, инженерскиот тим Huayi предложи план за подготовка на физички примероци со големина 1:4, го презеде водството во исполнувањето на барањата за инсталација на теренски пробни услови на местото на настанот и го финализираше соодветен систем за контрола и план за финална инсталација според вистинскиот дизајн на ефектот, за да се постигнат најдобрите функции за осветлување и декоративни.

 

 

 

Откако проектот официјално влезе во фазата на изградба, Huayi Engineering отсекогаш се придржуваше до високи стандарди од светска класа и висококвалитетна конструкција. Од продлабочувањето на дизајнот, приклучувањето на технологијата, производството, надзорот на изградбата, активно одговараат на барањата на сопственикот, единицата за дизајн и генералниот изведувач, обезбедуваат висококвалитетно извршување на договорот и совршена испорака во текот на целиот процес и добија едногласни пофалби од меѓународната конференција во Гуангжу Баијун Центарот и градежните партнери. , да придонесат за моќта на Хуаји да изгради конференциски комплекс од светска класа.

 

 

 

Huayi Engineering продолжува да го наследува услужниот дух да не биде отсутен од големите настани, осветлувајќи го „висококвалитетното прво шоу“ на меѓународната сала со „висококвалитетни решенија за осветлување“, уште еднаш демонстрирајќи го силното влијание на „лидерот на високите -крај осветлување и осветлување“, и зборуваме за Кина со сила Бренд приказна!


Изберете друг јазик
Тековен јазик:Македонски

Испратете го вашето барање